Es necessita una vacuna per aturar l’expansió del VIH/Sida

Es necessita una vacuna per aturar l’expansió del VIH/Sida

Més de 40 milions d’homes, dones i nens ja s’han infectat amb el virus del VIH a tot el món; més de 20 milions d’ells ja han mort. Un 95% de les noves infeccions amb VIH es produeixen en països en desenvolupament, on la Sida està soscavant l’estabilitat econòmica, revertint dècades de progrés i devastant a famílies i comunitats. Això requereix una resposta global completa que inclogui major suport als programes de prevenció i de tractament i cura per a tots els que els necessitin. És fonamental que els països investiguin el desenvolupament de vacunes preventives per al VIH i una vegada que estiguin disponibles aquestes, siguin distribuïdes per tot el món. Una vacuna preventiva ofereix la millor esperança d’acabar amb la SIDA. A través de les vacunes, el món ha eradicat la verola i pràcticament ha eliminat la poliomielitis. Actualment s’estan realitzant les proves de possibles vacunes en humans; no obstant això, encara no està disponible cap vacuna contra la Sida. Amb 15.000 noves infeccions de VIH diàries, no hi ha temps per perdre. S’ha posat en marxa una campanya per donar a conèixer l’enorme potencial d’una vacuna en la detenció de l’expansió del VIH i demanar la participació de la ciutadania, per reclamar que s’incrementin les inversions i la involucració governamental per comptar amb aquesta eina fonamental el més aviat possible.
A Sud-àfrica es va obrir una barrera contra l’accés als medicaments essencials, provocant un procés per part de 39 empreses farmacèutiques que van protestar per les importacions de medicines de baix cost i fabricació local de drogues genèriques contra la Sida. En tot cas, l’opinió mundial comença a reaccionar i això pesa molt contra les multinacionals farmacèutiques. La veu popular opina que la indústria farmacèutica hauria de submergir-se en l’obtenció de la vacuna contra la Sida ja que, econòmicament, una vacuna està sempre a l’abast de tots, mentre que el cost del tractament antiretroviral creat per aquesta indústria és tan elevat que mai els pobres podran tenir accés a aquest. L’esperança és que una vacuna efectiva podria millorar substancialment la qualitat de vida de les persones que contrauen el virus després de ser immunitzades, i iniciar un tractament amb un còctel de drogues. A més, en contenir l’aparició inicial del virus i controlar millor els seus nivells, un programa d’immunització podria potencialment reduir la propagació de l’epidèmia. El món ha d’assegurar que les possibles vacunes contra la Sida actualment en desenvolupament avancin el més ràpid possible.
Les bones idees no han de ser abandonades per falta de finançament o d’interès; la rapidesa és essencial. Hem d’exigir a tots els líders mundials prendre mesures concretes per assegurar el desenvolupament de vacunes preventives contra el VIH segures, efectives i accessibles per a ser usades on siguin necessàries.

Maika Etxarri

Acerca de palabrasdeluzypaz

Soy un espíritu libre poeta, enarbolando la bandera de la paz y libertad, en este universo existencial. Vivo en el eterno presente, aquí y ahora, bajo el poder del amor, sin la incertidumbre del mañana, sin la esclavitud del nuevo orden establecido mundial. Maika Etxarri Escritora, poeta, blogger y fotógrafa Autora del libro: La rosa del desierto
Esta entrada fue publicada en Es necessita una vacuna per aturar l'expansió del VIH/Sida, Sin categoría, Un vaccin est nécessaire pour enrayer la propagation du VIH / SIDA, VIH, VIH / SIDA, Virus del VIH/ Sida. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s