“İsrail’in savaş suçlarına son verin” María Carmen Echarri Yábar (Maika Etxarri)

“İsrail’in savaş suçlarına son verin”

İsrail’in Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar gerçek savaş suçudur. Siyonist devlet sürekli olarak sivil binaları (hastaneler dahil) bombalayarak binlerce Filistinli sivilin (çocuk, kadın ve yaşlı) ölümüne neden oluyor. Krizin patlak vermesinden bu yana bir buçuk milyondan fazla insan evini terk etti.

İsrail’in sivillere yönelik bu saldırıları, uluslararası insancıl hukuka karşı suç ve ciddi bir insanlığa karşı suç teşkil ettiğinden derhal sona erdirilmelidir.

Siyonist devlet, Gazze’deki nüfusa ve sivil altyapıya yönelik kasıtlı saldırılara son vermeli, aynı zamanda silahsız Filistinlilere karşı aşırı ve orantısız güç kullanımına da son vermelidir.

Dünyanın geri kalanı Siyonist hükümetin faşist ve canice hareketlerini sadece bir gözlemci olarak izleyip izin verirken, uluslararası toplum İsrail’in bu saldırılarına karşı neden tek bir adım atmıyor? Avrupa neden İsrail’in Siyonist hükümetine baskı yapmıyor? Peki ya BM?

Öte yandan Gazze Şeridi’ndeki insani kriz giderek daha da kötüleşiyor ve bu bölgede yaşayan yaklaşık iki milyon Filistinli için giderek daha ciddi sonuçlar doğuruyor. İsrail’in sınır kapılarını defalarca ve uzun süre kapatması sonucunda ilaç, gıda ve yakıt sıkıntısı daha da kötüleşiyor.

Gazze elektrik santralinin ve su şebekesinin İsrail güçleri tarafından tahrip edilmesinden bu yana, çoğu Filistinli çoğu zaman elektrik ve sudan mahrum kalıyor ve elektrik jeneratörleri ve su pompalarına güç sağlamak için gerekli olan yakıt kıtlığı da durumu daha da kötüleştiriyor. Gazze hastanelerine yönelik ayrım gözetmeyen saldırı bir insanlık suçudur. Bu hastanelerde benzin kısıtlaması nedeniyle tahliye edilemeyen hastalar ve İsrail bombalarının saldırısından sığınan 40 bine yakın kişi kalıyor.

Yahudi halkı “getto” deneyimlerini ve Nazi dönemindeki acılarını nasıl unutabilirdi? Yahudi Siyonist boyunduruğu altında acı çekenlerin artık başka bir halk, Filistin halkı olması ve Yahudi halkının özgürlük hakkının ve her halkın onurlu yaşama temel hakkının ne olduğunu anlamak zorunda kalması utanç verici.

Siyonistlerin bu saldırıları nedeniyle, giderek daha az sayıda Filistinli çalışmak için bölgeyi terk edebiliyor ve birçok işletme, ürünlerini ihraç etmede yaşanan sorunlar nedeniyle kapanmak zorunda kalıyor. İşsizliğin ve yoksulluğun en ciddi etkilerinden biri insanların gıdaya erişim yeteneğindeki tehlikeli düşüş; 1.900.000’den fazla Filistinli aç.

Uluslararası toplum, bölgede işlenen ciddi savaş suçlarına son vermek için gerekli tüm tedbirleri almalıdır. İsrail Siyonist hükümeti siyasi olarak ABD’nin himayesindedir. Filistinli sivillere yönelik saldırılar sona ermeli. İsrail’den derhal “ateşkes” talep etmeliyiz.

Anne Frank, toplama kampında ölen 13 yaşında bir Yahudi kızdı. Faşizmin ve yabancı düşmanlığının yol açtığı dehşetin mirasını bize kendi elinden bıraktı. Anne Frank hayatta olsaydı, Filistin halkına karşı nasıl davrandıklarını, topraklarını, evlerini ve binlerce masumun hayatını yok ettiklerini gören kendi Yahudi halkı adına utanç duyardı.

María Carmen Echarri Yábar (Maika Etxarri)

Acerca de María Carmen Echarri Yábar

María Carmen Echarri Yábar (Maika Etxarri) escritora, poeta, blogger navarra (España). Autora de los libros en castellano e inglés: Talwardat nljla- La rosa del desierto, Nirvana de luz, Nirvana de amor, El despertar, Transmigración, Quantum, The desert rose, Nirvana of light, The awakening y Transmigration. Maria Carmen Echarri Yábar writer, poet, blogger from Navarra (Spain). Author of the books in Spanish and English: Transmigration, Nirvana of light, Nirvana of love, Quantum, The awakening and The desert rose.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a “İsrail’in savaş suçlarına son verin” María Carmen Echarri Yábar (Maika Etxarri)

  1. saphilopes dijo:

    Bazı İslam ülkeleri de ruhlarını satmışlar.

Deja un comentario